Folosite în instalațiile fotovoltaice off-grid și hibride, bateriile au rolul esențial de a stoca energia generată de soare, asigurând disponibilitatea acesteia pe timpul nopții sau când au loc pene de curent. Înțelegerea principalelor tipuri de baterii pentru sisteme fotovoltaice poate ajuta la luarea unor decizii informate.
Blog
Presupunem că ești un prosumator deținând o instalație fotovoltaică on-grid și te gândești la posibilitatea de a aduce modificări pentru a avea un sistem fotovoltaic cu baterii. Motivele pot fi personale sau impuse de normele legale, care te obligă să faci acest pas.
În momentul actual, tendința globală este de a reduce dependența de combustibilii fosili și de a crește ponderea energiei regenerabile și, în anumite contexte, a energiei nucleare, pentru a atinge obiectivele climatice și de dezvoltare durabilă.
Dar oare acest traseu pavat cu intenții bune este unul simplu? Cu siguranță nu. Energia regenerabilă presupune nu numai evaluarea beneficiilor pe care le aduce, cât și întâmpinarea problemelor pe care le poate cauza.
Indiferent dacă te-ai mutat într-o casă nouă sau construiești una de la zero, unul dintre primii pași esențiali este realizarea branșamentului electric. Pentru acest lucru ai nevoie de ajutorul unei firme certificate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și de verificările și avizul distribuitorului.
Transformarea casei tale într-o sursă de energie verde este un pas important atât pentru mediu, cât și pentru bugetul tău. Dacă ai decis să instalezi un sistem de panouri fotovoltaice, următorul pas este să devii prosumator. În acest articol, vom detalia toate actele necesare pentru dosarul de prosumator, oferindu-ți o ghidare completă pentru a finaliza acest proces cu succes. Este esențial să apelezi la o firmă de instalare și vânzare certificată de ANRE, care oferă servicii complete și te poate îndruma în pregătirea documentației.
Echiparea locuințelor cu module fotovoltaice devine din ce în ce mai populară pe măsură ce oamenii caută surse de energie regenerabilă pentru a reduce costurile și impactul asupra mediului. Probabil te-ai gândit deja să achiziționezi un astfel de sistem și trebuie să știi că proiectarea și configurarea unui sistem fotovoltaic sunt două etape esențiale care determină eficiența și performanța acestuia.
De la modesta eficiență de 4% a primei celule fotovoltaice dezvoltate în 1954 de către cercetătorii de la Laboratoarele Bell din SUA, tehnologia fotovoltaică a parcurs un drum lung. În acest articol, explorăm evoluția celulelor fotovoltaice, de la inovațiile inițiale până la recordurile de eficacitate stabilite în prezent, subliniind competitivitatea intensă dintre cercetători pentru atingerea celor mai înalte standarde de performanță.
Dorim să vă îndreptăm atenția către un subiect de mare importanță, din punctul nostru de vedere, dar adesea ignorat: reciclarea panourilor fotovoltaice. Ați reflectat vreodată la soarta panourilor solare la sfârșitul duratei lor de viață? Subiectul nu este des abordat, dar merită explorat în profunzime. Tocmai de aceea, vă invităm să aflați care sunt provocările reciclării panourilor fotovoltaice și ce soluții au fost descoperite până la ora actuală.
Dacă te gândești să-ți dotezi locuința cu un sistem de conversie a energiei solare în energie electrică, probabil te-ai întrebat: On-Grid vs Off-Grid, care este diferența? Care este mai bun?
Ambele sunt bune, având scopul și utilitatea lor. Întrebarea mai exactă ar fi care este cel mai potrivit pentru nevoile tale? Pentru a afla acest lucru, îți vom face o diferențiere On-Grid vs Off-Grid prin prezentarea particularităților acestor sisteme fotovoltaice.
Ai început să te informezi cu privire la aspectele importante legate de tehnologia fotovoltaică și te-ai lovit de întrebarea cât produce un panou fotovoltaic? Răspunsul nu este chiar simplu, deoarece există mai mulți factori de care trebuie să ții cont.
În următoarele rânduri îți vom explica motivele pentru care același tip de panou poate avea un randament diferit și îți vom face un calcul prin care vei afla cât produce un panou fotovoltaic.